Saturday, 28 October 2017

KD Skin Wash atasi masalah resdung dan kegatalan kulit

MUKA MERENYAM GATAL DAN MATA MEMBENGKAK!!
"Ustazah, gatal muka saya ni," Mona pembantu saya mengadu.
" Laaa ...mata dah merah-merah tu. Hang salah makan ni."
Kesian pula tengok muka dia yang mulai MEMBENGKAK. Mata mulai SEPET. Dia gelisah sebab gatal merenyam-renyam.
Mungkin dia alergik sesuatu. Kebiasaannya mereka yang ada masalah RESDUNG, akan alergik dengan hama, debu dan makanan seperti udang, sotong, daging dan ayam.
Kawan sekolah saya dulu selalu bengkak-bengkak badan bila termakan daging lembu. Kesian tengok satu badan bengkak-bengkak.
Si Mona ni pun mungkin sama. Dan tadi dia kena refill KD Skin Wash. Dan saya suruh dia pakai bedak SKIN WASH.
CAMNA PULA ???
Alahhhhh
Ambil sikit KD SKIN WASH dan campur sikit air. Tempek di muka macam pakai bedak sejuk.
Dia pun pakai bedak KD SKIN WASH dan ni kata dia;
"Wah...rasa macam berdenyut tegang kulit! Waduh..rasa gatal ni macam berlawan."
Tak sampai 5 minit dia komen pula,
"Alhamdulillah HILANG MERENYAM DAH."
MasyaALLAH. Idea spontan tu membantu rupanya. Dan saya dapat satu idea...
SAYA NAK PAKAI BEDAK KD SKIN WASH...
Sapa ada SKIN WASH?
JOM KITA BERBEDAK SAT...KITA NAK RASA KULIT DIREGANGKAN...KERANA DIRIMU BERHAK JELITA😙😙😙
Yang anak sering gatal-gatal, bedak satu badan, mana tau ALLAH izinkan dan mujarab. Bebas steroid!!!
Credit: CEO Al Mujahid Ustazah Sahida Said

Baca testimonial di SINI
Pertanyaan lanjut klik :  BeautyKD.Skin Wash

Testimoni KD Skin Wash

Testimoni #1

Muka sudah tidak pedih macam mula-mula pakai. Pedih sekejap lepas tu sudah ok. Yang best, seronok main kulit muka sendiri, lembut macam baby.

Malam sebelum tidur pakai Skin Oil, pagi siap pergi kerja pakai Skin Oil. Cuma muka tidak glowing berminyak macam orang lain, tapi PUAS HATI tengok muka sendiri.




KD Skin Wash








Fungsinya seperti sabun cuma banyak manfaatnya.

  • Rumusan herba bebas kimia
  • Menyingkirkan sel kulit mati
  • Membantu masalah kulit
  • Mencerahkan kulit
  • Melicinkan kulit
  • Mengurangkan selulit / lemak di bawah kulit
  • Mengatasi kegatalan kulit

Cara menggunakannya:
Ambil sesudu dan campurkan dengan sedikit air. Bancuh likat.  Sapu di kulit seperti menggunakan sabun.

***Spray Aura KD dalam bancuhan untuk rawatan misteri.

Kandungan : 50gm+- 

Baca testimonial di SINI

Friday, 28 April 2017

Bayi TIDAK KERAP menangis malam

Hari ni saya rasa berdebar-debar sebab tengah tunggu saat nak bersalin anak ketiga. Pengalaman bersalin yang lepas, kedua-duanya kena induce, lepas tu tak larat nak meneran, doktor terpaksa guna vacum.

Oleh sebab saya ada kencing manis, doktor suruh datang hospital kalau tak bersalin lagi bila dah sampai tarikh due. So, tanpa rasa sakit pergilah saya ke hospital. Anak yang lagi dua tu saya minta tolong kakak jaga sementara suami temankan saya di hospital. Anak saya yang no 2 tu kuat menangis. Moga kakak saya tak stress.

Lepas solat zohor saya pergi menyerah diri. Lepas daftar,  nurse & doktor dah check ikut prosedur. Saya kena admit. Masuk wad bahagian tunggu nak bersalin. Wad kerajaan, tapi hospital ni selesa lah pada saya. Nurse doktor semua ok. Lepas dah tau katil, saya suruh suami balik sebab saya belum rasa nak bersalin. Saya cakap kepada suami, tunggu saya call baru datang, sebab tak sampai hati nak biarkan kakak jaga anak dua org tu. Nanti melalak, jenuh kakak saa nak diamkan. Mana nak jaga anak dia yang tiga orang tu lagi. 

Esok paginya prosedur check lagi. Doktor cakap dah nampak jalan dan boleh masuk bilik bersalin. Hah, tak sakit pun. Cepat-cepat saya call suami.

Suami sampai tepat-tepat saya betu-betul nak bersalin. Kali ni tak perlu vacum baby meluncur keluar dengan mudah. Syukur sangat. Baby ketiga ni juga geng yang dua org tu. Boy. Bila semua dah selesai, saya masih tinggal di wad dengan baby. Masuk je wad, dah start dengar sana sini suara baby menangis. ‘Meriah’ wad ni.

Masa di wad sempat tanya suami macam mana anak duduk dengan kakak. Suami cakap ok je. Saya tanya yang nombor dua tu nangis tak. Suami cakap ok je. Lena je tido. Aik, biar betul. Sebab kalau di rumah kami, malam asyik menangis je.  Sebelum suami balik, suami bagi saya satu tiub pink. Suami cakap kakak bagi untuk saya sapu kat hidung, kening & ubun-ubun baby. Saya bau, masyaAllah wanginya. Tenang baunya.

Bila nurse hantar baby, saya buat macam kakak suruh. Wah, takjub betul. Baby saya cool je. Malam pun tak menangis macam baby-baby lain. Baby lain saya tengok asyik menangis. Saya perhatikan ibu-ibu tu letih. Baby saya tidur lena, bangun bila nak menyusu atau lampin basah. Saya pun sapu juga kat hidung & kening saya. Tenang rasanya. Saya juga dapat rehat. Almaklum, lepas bersalin banyak tenaga ibu hilang.

Esoknya, saya discharge. Bila balik umah kakak, barulah tau benda yg kakak bagi tu. Kakak cakap itulah KD Speechless Scent. Kakak cakap KD tu sejenis haruman daripada alam semula jadi yang telah bantu kakak untuk meredakan tangisan bayi, memudahkan bayi tidur lena dan mengawal emosi. Memang sesuai untuk ibu yang dalam pantang.

Kakak kata dia sapu KD pada anak saya nombor dua yang suka menangis tu. Sebab tu kakak senang jaga anak saya.  

Alhamdulillah.

Boleh baca testimonial lain di SINI


Thursday, 27 April 2017

Testimoni KD al Kauthar

Testimoni #2

Alhamdulillah..saya memang istiqamah makan Al Kauthar kerana dengan izin Allah, beberapa perubahan telah berlaku pada diri saya. Asal2 nya saya mencuba hanya lah bertujuan untuk mengurangkan angin yang memang banyak dalam badan. Alhamdulillah, dengan istiqamah, angin saya boleh dikawal. Dan yang amat menakjubkan, saya ada alahan makanan dari kecil lagikalau makan telur ayam, seafood wajib akan naik gatal-gatal dan berair, ianya akan kering apabila disapu ubat dan akan kembali setelah makan makanan tersebut. Tanpa disangka-sangka dengan izin Allah, saya perasan setelah istiqamah makan beberapa botol Al Kauthar, Alhamdulillah, saya makan lah apa pun, tiada lagi naik gatal-gatal walaupun sedikit. Memang menakjubkan kerana penyakit ini saya alami dari kecil sehingga kena berpantang itu dan ini, sekarang Alhamdulillah, Allah dah temukan saya dengan penawar setelah sekian lama saya mencuba pelbagai ubat untuk hilangkan penyakit ini. Daripada Allah kita datang dan kepada Allah juga kita kembali. Begitulah dengan penyakit ini, dengan izin Allah jua maka ikhtiar saya dengan memakan Al Kauthar adalah serasi dan sesuai untuk diri saya. ALHAMDULILLAH.


Wednesday, 26 April 2017

Testimoni KD al Kauthar

Testimoni #1

Saya pengguna tegar Manja dengan Kauthar
Makan manja sebab senggugut dan keputihan yang teruk. Kesannya alhamdulillah, senggugut berkurang walaupun ambil masa untuk manja mengurangkan rasa sakit. 
Keputihan berkurang dan hampir tiada kat panties. Dulu kerap bertukar panties setiap kali nak solat.
Makan al Kauthar sebab banyak angin dalam badan. Waktu kecil saya kuat minum teh, tak minum susu pun. Dah besar ni, badan berangin, lenguh. Asyik kentut je. Kentut vagina pun selalu. First time makan, saya menangis sebab angin nak keluar mendadak campur nak muntah. Selain kencing tak lawas yang dah lama saya alami, yang terbaru ni saya ada ketulan di breast. Saya takut suspek kanser, so sementara tunggu results sample saya ikhtiar makan al Kauthar. Bila cek, alhamdulillah ia bukan kanser tapi sejenis fibroid yang terhasil akibat hormon yang berlebihan. Doktor kata ketulan tu dah berkurang saiznya. So saya anggap asbab makan al Kauthar lah kot. Sekarang ni tak boleh tinggal al Kauthar, kena istiqamah makan. Kalau tak, berangin je. Ambil wudhuk tu 3,4 kali jugak. Dah lah tak lama lagi nak kahwin.  Hehe... Berharap segala penyakit yang saya ada tu berkurang dengan izin Allah.
Yang penting kita ikhtiar dan berserah kepada Allah. Sesungguhnya Allah bersama orang yang sabar. So saya pun sabar je lah. Insya Allah. Sekian